Tелефон: 0888 830 066

С каяк по Караагач - в събота от 11.30

Спорт, Природа, Реки

Дати: 08.06.2019
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Къмпинг Китен - устието на река Караагач в 11.30 часа
Преход: 3 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
С каяк по Караагач - в събота от 11.30
На 8 юни - събота ви предлагаме нова възможност за незабравими водни приключения с каяк по неописуемо красивата река Караагач. Събираща водите си от северните склонове на Босненското било на Странджа планина чрез реките Трионска, Тисовица и Орешка, Караагач е една от големите и пълноводни реки, вливащи се в Черно море. Последните няколко километра преди устието й край къмпинг Китен са плавателни и изключително приятни за разходка. Срещат се много водни костенурки и водолюбиви птици, сред които най-много са кормораните. Положителните емоции са гарантирани. Каякингът стартира от плажа на устието на река Караагач в края на къмпинг Китен. Влиза се с кола през главния вход на къмпинга, като на хората на бариерата трябва да кажете, че сте за събитието с каяци на Зелена Странджа. За да стигнете до къмпинг Китен, трябва да се отбиете от главния път на разклона за Китен и на първото кръстовище към града да завиете вдясно по тесен асфалтиран път. Каяците RTM Ocean Duo са сигурни и комфортни. Гребането с тях е удоволствие. Могат да се ползват от двама души, двама възрастни + дете или сам човек. Товароносимостта им е 220 кг. Продължителност на каякинг тура - до 3 часа. Начален час за влизане във водата на 08.06.2019 г. /събота/: 11:30 часа. Местата са ограничени, всяка група ще бъде не повече от 12 човека! Записването става единствено с попълване на формата за регистрация за събитието в сайта www.zelenastrandja.com ! До 24 часа, след потвърждение от организаторите, ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. При нужда от допълнителни уточнения, ще се свържем с Вас по телефона. Цена за 1 участник: 25 лева. НЯМА ОСИГУРЕН ТРАНСПОРТ! До началната точка можете да стигнете с кола или с автобус до Китен и после пеша до къмпинга. При настъпване на неблагоприятни метеорологични условия, събитието може да бъде отменено за друга дата!
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв. или спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв.

Екипировка

- Резервни дрехи и обувки за преобличане; - Храна и вода за половин ден; - Плажни принадлежности - по желание.

Цена

В цената от 25 лв. са включени: • Водач – инструктор; • Кратък инструктаж за боравене с каяк; • Каяк – „RTM”; • Каяк екипировка - гребла, спасителна жилетка; • Снимки; Деца до 8 години могат да се возят безплатно в един каяк с родителите си. Каякинг тура не е подходящ за деца под 4 години.

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.
.