Tелефон: 0888 830 066

Коледен благотворителен поход в Младежко

Природа, Игри, Пикник, Благотворителност

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа, ДПП Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до Автогара Запад в 8.30 часа
Преход: 2
Трудност: ниска
Коледен благотворителен поход в Младежко
Предколедно и много празнично ... Нека бъдем заедно отново в Странджа - да се разведрим, разходим сред чистата природа, заредим с приятни емоции и свежи сили за предстоящите светли празници. Походът ни този път ще бъде наистина празничен - с продължителност 2 - 3 часа, за да има време за много игри на открито. Също така всеки може да приготви свой или да донесе купен кулинарен специалитет и да го сподели с останалите в групата. Този малък предколеден празник ще бъде и с благотворителна кауза. Пътеката, по която ще преминем, е изградена преди повече от 4 години и вече много от обезопасителните парапети, стъпала и информационни табели са амортизирани. Както сами ще се убедим по време на похода, на определени места обезопасителните съоръжения спешно трябва да бъдат ремонтирани. Какво ще направим? - Организационна такса за похода няма да има! - Всеки ще може да дари каквато сума пожелае за ремонт на парапетите, стъпалата, табелите и разчистване на паднали дървета; - Веднага след похода ще обявим размера на събраните средства; - Заедно с Дирекцията на природен парк "Странджа" ще предприемем действия за намиране на още средства и партньори за ремонт на пътеката; - До началото на лятото пътеката ще бъде разчистена, обновена и обезопасена. Съ-организатор на събитието е Дирекцията на природен парк "Странджа". Програма, 23.12.2018 г. /неделя/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас; 10.00 - Начало на прехода от поляната в края на село Младежко; - Преминаване по изградената екопътека, посещение на изворите на река Младежка, входа на пещерите, дървените кула и замък, скалния феномен "Каменна целувка", пещера Калето и останки от византийска крепост; 13.00 - Обяд на туристическия заслон на поляната; - Конкурс за кулинарни специалитети; - Спортни игри (въжен тролей, стрелба с лък и др.); - Събиране на средства за ремонт на пътеката. 16.30 - Отпътуване за Бургас. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. НОВО! НОВО! НОВО! Вече можете още по-лесно да правите своите регистрации за походи като си направите собствен профил в сайта на Зелена Странджа или влезете през акаунта си във Фейсбук. По този начин няма да е необходимо всеки път да изписвате своите имена, електронна поща и телефон. Също така чрез профила си ще можете да споделяте и снимки от походите, в които сте участвали.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 2лв.

Екипировка

- Удобни туристически обувки; - Вода (0,5 л на човек) и храна за през деня; - Дъждобран; - Шапка и ръкавици; - Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Такса за участие НЯМА! За осигурен транспорт се заплащат по 10 лв. на човек Повече информация на тел. 0888830066
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/ или ваучер за поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност
.