img
img
Tелефон: 0888 830 066

ДНЕС СТРАНДЖА E ПО-ЧИСТА И ДОСТЪПНА!

На 21 февруари в района на село Ново Паничарево служители на Община Приморско, след влязло в сила съдебно решение, премахнаха незаконни постройки и вещи, разположени върху няколко десетки декара площ. Самонастанилите се преди около 30 години животновъди са превърнали плодородната земя на 3 частни и 3 общински имота в истинско сметище.

Освен причинените щети на околната среда, собствениците на незаконните постройки години наред са възпрепятствали собствениците на имотите да си ги ползват. И не само незаконно застроените терени... Фермерите са имали претенции и върху съседните няколкостотин декара пасища, недопускайки реални собственици или арендатори до тях чрез физически заплахи.

Десетки години тези животновъди не са плащали нищо за ползваната от тях чужда земя - нито на частните собственици, нито на общината. Като в същото време последните не са имали и достъп до заетите с боклуци имоти.

След останалите нечути безбройни молби и предписания имотите да бъдат освободени, както и след тригодишни съдебни дела ДНЕС, 21.02.2023 година тежка техника изпратена от Община Приморско разруши част от постройките. За други животновъдите обещаха до края на седмицата сами да ги премахнат.

Всички ще следим с интерес развитието на тази 30-годишна история, като аз се надявам това да е нейния щастлив финал.

В НАШАТА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 21 ВЕК ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ И РЕДА!

Към подобни прояви, характерни за дивия запад от преди 200 години и мътните мутренски години у нас от преди 30 години не трябва да има и капка търпимост.

Поздравления и респект за куража, непримиримостта и упоритостта на хората от БИОФЕРМА "НЕСТИНАРИ" и служителите от Община Приморско, опълчили се срещу тази несправедливост, с която мнозина бяха свикнали да живеят!

От днес хората и природата в Ново Паничарево ще бъдат по-спокойни, чисти и достъпни!