img
img
Tелефон: 0888 830 066

НАЙ-КЪСИЯТ ден в годината

21 декември - НАЙ-КЪСИЯТ ден в годината, а имаме цели 9 часа и 3 минути светлина!
 
Щастливци сме ние!
Защото живеем в България!
Защото и в най-късия ден имаме слънце и толкова СВЕТЛИНА!
И защото знаем как да ценим всичко това!
 
Да се пренесем за малко другаде по света, където няколко последователни месеца от годината е почти тъмно или сумрачно през по-голямата час от деня и нощта.
Слушала съм доста за тези места на Земята, за приказните сияния, за „стандарта на живот“ и за хората, но все пак, моля ви - толкова дни през годината почти без СВЕТЛИНА!
Там хората, разбира се, приемат тъмните периоди за нещо нормално в живота си, но как ви звучи - на мен ми се свива душата - без СВЕТЛИНА!
 
Преди около две години на Походи със Зелена Странджа се запознах с едно слънчево момиче Dimitrina Kostadinova, която е живяла няколко години на такова място и аз няма да забравя думите и:
 
-„Ооо, Гери, като дойдеше ноември и ме сграбчваше нещо за гърлото, а тук – ТУК имаме СВЕТЛИНА. Щом имаме светлина нима можем да казваме, че лошо е времето, че ни е страх от вятъра, снега и дъжда! “
 
Живеем на най-хубавото място на Земята, приятели!
В България сме щастливи да се радваме на истински четири сезона, в които природата може да ни се показва в пълната си прелест!
 
Представете си лятото край морския бряг и прохладата на горите, представете си есенната гора, на която се възхищаваме последните месеци, а сега идва приказна зима с най-силното докосване на въздуха – онова пронизващо от свежест и чистота, за да дойде след нея животворната пролет и всичко да се залее със зеленина!
 
Ами ние от Бургас!
???? На по-малко от час ни е Странджа,
???? на няколко песни време са ни Сакар и Стара планина,
❤ Морето ни е на 8 минути във всеки момент, където и да сме в града!
 
Сега спрете за миг и се усмихнете!
Какви щастливци сме само, нали! Имаме всичко!
Имаме толкова СВЕТЛИНА!
 
Ходете в гората и в планината, приятели, ходете навън! Не се колебайте и пред всичко избирайте да сте по-близо до ПРИРОДАТА! И да сте облени от повече СВЕТЛИНА!