img
img
Tелефон: 0888 830 066

Петя за Зелена СТранджа

Днес ще ви представя едно очарователно младо момиче, което, заедно със сина си Никола, са сравнително от скоро с нас на Походи със Зелена Странджа, но вече смело мога да я нарека „близък човек“ .
Има хора, които ги разпознаваш лесно като такива и аз съм истински щастлива, че тя ни откри. Добра, уверена, неуморна, човек с който можеш да поговориш за всичко. Знам, че в нея се крие истински планинар по душа, защото прогнозата за времето е последното нещо, което ще я спре да тръгне на поход.
За нас Петя е радост, защото е поредният млад човек, който „опознава“ Странджа със Зелена Странджа и има желание и децата и да ходят колкото се може повече сред природата!
Ето какво сподели тя за Походи със Зелена Странджа
- Представете се:
Казвам се Петя и по професия съм счетоводител, за това може би в свободното време обожавам да съм сред природата. Човек трябва да балансира това, което му липсва през работната седмица и аз открих начин да го правя, именно чрез Зелена Странджа през почивните дни.
- Често ли участвате в походите на Зелена Странджа?
Ако зависеше само от мен, бих ходила всяка седмица. Но имам двама сина на 8 г. и 12 г., много пъти през почивните дни се съобразявам първо с тяхната програма. Но веднага щом разбера, че мога да дойда на поход, с най-голямо удоволствие и усмивка на лице попълвам заявлението в сайта.
- Коя е причината да предпочитате походите сред природата в почивните дни – кое ви тегли натам?
Аз обожавам да съм сред природата, тя ме зарежда и ми дава нови сили. Моята работа е свързана с прекарване по цял ден седнала пред компютъра и затворена в една стая, въпреки това аз я обожавам. Но почивните дни в гората са времето, което си подарявам за презареждане и отпускане. Аз съм на мнение, че походите са и възпитание за малките деца, как да обичат и пазят природата. Винаги, когато съм изморена и се чудя дали да отида на поход заедно с някое от моите момчета, за момент само си представям как биха играли на телефони или телевизионни игри, пред възможността да са сред природата и мигновено колебанието ми изчезва. За хората, които живеем в Бургас, Владо и Гери са истински скъпоценни с това, което правят всяка седмица. Защото всеки уикенд са измислили нещо и ни чакат само да решим дали да се включим, а те винаги са на линия и дори в лошото време, въпреки че когато човек е добре екипиран, няма какво да го изплаши.
- Намерихте ли нови приятели на походите?
Всеки път срещам толкова приятни хора, които са на походите. С някои от тях дори забравяме да си кажем имената, но общуваме по най-различни теми. Много съм щастлива като видя някои, с когото ми е било приятно на предишен поход, че отново сме заедно. Винаги има и деца, което е страхотно за моите синове.
- Допадат ли ви маршрутите/местата, които се посещават като трудност и организация?
Всички, които съм посетила са страхотни, адмирации на Владо за всичко, което е сътворил, защото това е много труд и креативност. Много ме е яд някой път, когато видя маршрут, които много искам да посетя, но съм заета и не мога да отида. Става като „пристрастяване“, да следиш предстоящите походи и да правиш планове за тях.
- Какво още желаете да бъде включено в програмите на походите, за да стане още по-приятно?
Извинявам, се по този въпрос няма какво да допълня. Всичко е прекрасно и си личи колко много любов е измислен всеки маршрут.
- Любим спомен или случка по време на поход?
Всеки един момент, когато съм със Зелена Странджа е страхотен, защото се наслаждавам на природата и не си мисля, дали ще се загубя някъде в гората, а просто следвам групата. Един път, когато бяхме на поход далече в гората едно дърво тлееше, явно беше ударено от гръм, и всички задружно с малки шишета за вода го загасихме. Това показва, колко е важно хората да бъдат задружни и да си помагат, за да се справят с трудности.
- Как се чувствате след всеки поход?
Много пъти ми се е случвало да тръгна леко изморена и желаеща да мързелувам през почивните дни, а след похода се връщам пълна с енергия и доволна, че не съм останала вкъщи.
- Какво бихте казали на свои близки или приятели за движението сред природата със Зелена Странджа?
Аз постоянно разказвам на мои познати и се опитвам да ги привлека. Трудно е само първоначално, човек да дойде и после Зелена Странджа става част от неговия живот.
Благодарим ти, Петя, за прекрасните думи за нашите походи!
Нека да си пожелаем здраве и пред нас да има много много незабравими, хубави дни сред природата! Много се радваме, че дори ще сме заедно на Райското пръскало и връх Ботев на 1 юли