Tелефон: 0888 830 066

ПРОСТО КАРАЙ! Ахтопол-Бродилово-Синеморец-Ахтопол, 43 км

Природа, Спорт

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Ахтопол, в 8:30 часа от пристанището
Трудност: средна Такса за участие: 20 лв.
ПРОСТО КАРАЙ! Ахтопол-Бродилово-Синеморец-Ахтопол, 43 км
РЕЗУЛТАТИ от проведеното спортно мероприятие Снимки ТУК и под текста Планинско колоездене под мотото "ПРОСТО КАРАЙ!", част от спортно-туристическия празник "Странджа без ограничения", 22-25 септември 2016 г. Основната цел на кампанията "Странджа без ограничения" е да се представят възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина. Настоящото събитие по планинско колоездене не трябва да се възприема като състезание, а по-скоро като празник на спорта сред природата. Акцентът е преди всичко в карането на колело за удоволствие. Естествено, всеки може да изпробва собствените си физически и психически възможности и да се съревновава с останалите участници и най-вече със самия себе си. Маршрутът е кръгов, с дължина от 43 км и 1050 м обща положителна денивелация. СТАРТ - 8:30 часа на 25.09.2016 г. /неделя/ от пристанището в гр. Ахтопол! РЕГИСТРАЦИЯ на участници - от 7.00 до 8.00 часа в района на пристанището! Ще има възможност за транспорт на велосипеди от Бургас до Ахтопол!!! За целта трябва да предадете своите велосипеди за транспортиране до 6.00 часа на 25.09.2016 г. на паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас. Таксата за транспорт на 1 брой велосипед от Бургас до Ахтопол и обратно след приключване на състезанието е 10 лв. Трасето представлява горски пътища без настилка или с трошенокаменна настилка, участъците с асфалт са общо 2 км. Кара се предимно в гористи местности, по-рядко през поляни и открити пространства. Финалните 4 км предоставят изключителни панорами към морето. Подкрепителни пунктове НЯМА ДА ИМА! Всеки участник е длъжен сам да си носи вода и храна за времето на велопрехода! Таксата за участие е 20 лв. Ако се регистрирате и платите таксата до 9.09.2016 г., ще получите подарък спортна тениска "Странджа без ограничения". За целта е нужно в полето за допълнителна информация да посочите предпочитания от Вас размер тениска - XS, S, M, L, XL, XXL. Тениски ще бъдат продавани и в деня на събитието до изчерпване на количествата по 15 лв. Всеки участник ще получи специално изработен медал. Финалистите до 3-то място при мъжете и при жените ще бъдат наградени с предметни награди от спонсорите. Награждаването на финалистите, както и официалното закриване на четиридневния спортен празник ще започне в 13:30 часа в района на старт-финала.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

- Велосипед за планинско колоездене; - Каска; - Резервна гума и помпа; - Вода и храна

Необходими документи

- Валидна планинска застраховка за датата на събитието; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност; - Лични документи.

Файлове за изтегляне:

- Маршрут
- Декларация
.