Tелефон: 0888 830 066

ПРОСТО ТИЧАЙ! Ахтопол-Бродилово-Синеморец-Ахтопол, 43 км

Природа, Спорт

Дати: 24.09.2016
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Ахтопол, в 8:30 часа от пристанището
Трудност: висока Такса за участие: 25 лв.
ПРОСТО ТИЧАЙ! Ахтопол-Бродилово-Синеморец-Ахтопол, 43 км
РЕЗУЛТАТИ от проведеното спортно мероприятие Горско бягане под мотото "ПРОСТО ТИЧАЙ!", част от спортно-туристическия празник "Странджа без ограничения", 22-25 септември 2016 г. Основната цел на кампанията "Странджа без ограничения" е да се представят възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа планина. Настоящото събитие по планинско бягане не трябва да се възприема като състезание, а по-скоро като празник на спорта сред природата. Акцентът е преди всичко в бягането за удоволствие. Естествено, всеки може да изпробва собствените си физически и психически възможности и да се съревновава с останалите участници и най-вече със самия себе си. Маршрутът е кръгов, с дължина от 43 км и 1050 м обща положителна денивелация. СТАРТ - 8:30 часа на 24.09.2016 г. /събота/ от пристанището в гр. Ахтопол! РЕГИСТРАЦИЯ на участници - от 7.00 до 8.00 часа в района на пристанището! Трасето представлява горски пътища без настилка или с трошенокаменна настилка, участъците с асфалт са общо 2 км. Бяга се предимно в гористи местности, по-рядко през поляни и открити пространства. Финалните 4 км предоставят изключителни панорами към морето. Подкрепителни пунктове с вода и леки енергийни храни ще има на 15-ти (Ябълката) и на 35-ти километър (Синеморец). Всеки участник е длъжен да си носи бутилка за вода и по желание раница или колан за бягане! Таксата за участие е 25 лв. Ако се регистрирате и платите таксата до 9.09.2016 г., ще получите подарък спортна тениска "Странджа без ограничения". За целта е нужно в полето за допълнителна информация да посочите предпочитания от Вас размер тениска - XS, S, M, L, XL, XXL. Тениски ще бъдат продавани и в деня на събитието до изчерпване на количествата по 15 лв. Всеки участник ще получи специално изработен медал. Финалистите до 3-то място при мъжете и при жените ще бъдат наградени с предметни награди от спонсорите.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв. или спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв.

Екипировка

- Удобни маратонки с подходящ грайфер; - Раница или колан за бягане; - Бутилка за вода, поне 0,5 л.

Необходими документи

- Валидна планинска застраховка за датата на събитието; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност; - Лични документи.

Файлове за изтегляне:

- GPS трак на трасето
- Декларация за освобождаване от отговорност
.