Tелефон: 0888 830 066

Царството на Зелениката и Марина река

Гори и редки растения в Странджа

Дати: 11.09.2016
02.05.2022
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, автогара Запад до входа на Топливо в 8.30 ч. и в 10.30 ч. от центъра на село Кондолово
Преход: 5 часа общо
Трудност: ниска Такса за участие: 10 лв.
Царството на Зелениката и Марина река

Отправяме се отново към гъстите гори на Странджа. Единствено тук през месец май можем да се любуваме на разкошните цветове на странджанската зеленика в естествената ѝ красота!

Ще преминем по опознавателния еко-маршрут "Царството на зелениката" край село Кондолово и еко-маршрут "Марина река" в близост до първия резерват в България - "Силкосия". Двата маршрута са сравнително леки, първият е с дължина 7 км, а вторият - 3 км. По време на почивката по маршрута Царството на зелениката ще упражняваме уменията си по балансиране по въже, а в класната стая на открито в защитена местност "Марина река" ще "учим" за гората.

Програма, 2 май /понеделник - почивен ден/:

8:30 часа - Потегляме към село Кондолово от автогара Запад в Бургас, до входа на строителния склад Топливо.

10.30 ч. - Начало на пешеходния преход по опознавателния еко-маршрут "Царството на зелениката" от село Кондолово.

Пътеката навлиза в едно от най-красивите, обрасли със Странджанска зеленика места - Мързевски дол, по който са изградени информационни табели, места за отдих и интерпретационни съоръжения за игра от дирекцията на природен парк Странджа. По време на обедната почивка който желае ще може да се пробва как балансира по въже.

Маршрутът се преминава със спокоен ход за 3 часа и е много подходящ за деца.

15.30 часа - Преход по маршрут Марина река, разглеждане на странджанска зеленика, лавровишня, единственото дърво от тис в защитената местност и други редки растения.

17.00 - Отпътуване за Бургас.

Водач на похода: инж. Владимир Димитров - вписан в регистъра на планинските водачи под номер В-00275.

Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф за 10 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и поддръжката на многодневния маршрут през цяла Странджа - ТУР СТРАНДЖА - 180 км река Тунджа до Черно море!


Екипировка

Удобни туристически обувки или маратонки, дрехи според сезона + дрехи за преобличане, лека раница с храна за обяд и 1,5 л вода, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.


Цена

Таксата за участие е 10 лв и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен.

Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие!

За осигурен транспорт се доплащат по 15 лв.

.