нощувки: 0преход: 3 часатакса: вижте в описанието

Село Варовник - връх Двата Близнака


Природа, история
Дати
14.11.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - Автогара Запад в Бургас от страната на Топливо в 9:00 часа и в 10.30 ч. от табелата на село Варовник


В денят на изборите, преди или след като гласуваме ще посетим малко известни, но много интересни места в западната част на Странджа планина. Елате с нас на приятна и зареждаща разходка в есенната гора! Основни акценти по време на похода: - Връх Двата Близнака (492 м н.в.) - Чешма "Двата Близнака", построена от 3-та Трудова дружина. - Добре запазен тракийски долмен. - Останки от късноантична и средновековна крепост "Близнашко кале" на Малкия Близнак. - Разглеждане на село Варовник /старо име Алаген/, останало днес само със седем жители. Програма, 14 ноември 2021 г./неделя/: 09.00 – Тръгване от АВТОГАРА ЗАПАД в гр. Бургас - спирката от страната на строителния склад ТОПЛИВО!!!. 10.30 – Начало на похода от малкото странджанско село Варовник (Алаген) До тук се стига с кола през гр. Средец и се продължи по пътя за Елхово.На разклона на Вълчановото ханче се завива наляво към Голямо Буково и на следващия разклон отново наляво към Варовник. НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКАТА ДА ИДВАТЕ ОТКЪМ МАЛКО ТЪРНОВО! 16.00 - отпътуване за Бургас. Общ преход пеша - 9 км. Разстояние Бургас - Средец - село Варовник - 60 км. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Ако до 24 часа от регистрацията си не получите съобщение, може да се обадите на тел. 0899862463 или 0888830066 за повече информация. Преди или след похода може да си купите: - спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. - спортен бъф (кърпа/маска) "Тур Странджа" за 10 лв. - пътеводител на Тур Странджа за 12 лв. като по този начин ще помогнете за развитието на новия маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол!

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна и 1 л. вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата е 10 лв. и включва услуги на лицензиран планински водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Ако нямате транспорт, отбележете в полето за регистрация, че ще участвате в събитието с "осигурен транспорт". Таксата за транспорт е 10 лв. на човек (вкл. и за деца)! За пътуване с осигурен транспорт се изисква зелен сертификат!
Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Село Варовник - връх Двата Близнака
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

ИСТОРИЯТА НА КОЧ 7-114 ОТ СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО

На входа на ямболското село Веселиново се намира единствената скулптура в цял ръст на коч в България....повече

МОЯТА ЕСЕННА ГОРА СЪС ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА - КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

В края на най-пъстрия сезон от годината "Зелена Странджа" обявява конкурс за детски рисунки на тема...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи