Tелефон: 0888 830 066

По билото на Бакаджика

Природа, есен, панорамни гледки

Дати: 30.10.2021
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа и в 10.30 часа от паркинга пред манастир
Преход: 3 часа
Трудност: средна Такса за участие: вижте в описанието
По билото на Бакаджика
Панорамен поход по билото на Бакаджика. 9 километров маршрут с начало и край от манастир "Свети Спас". Ще минем през: - Манастир "Св. Спас" и храм "Александър Невски" - първият руски храм, построен в България след Освобождението; - изкуствената пещера-параклис "Изворът на Самарянката"; - хижа "Дружба"; - паметника на дружбата на връх Св. Спас /497,8 м н.в./; - резиденцията на Тодор Живков; - хотел "Ямболен". Очакват ни много красиви гледки, пъстра есенна гора и приятни емоции. Програма, 30 октомври /събота/: 8:30 часа - Потегляме от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас; 10.30 ч. - Начало на прехода от паркинга пред манастир "Свети Спас" на Бакаджика; 16.30 - Отпътуване за Бургас. Заявете своето участие за прехода като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща. ВАЖНО!!! - За да Ви осигурим транспорт от Бургас, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сте си направили регистрация в нашия сайт и тя да Ви е потвърдена по електронна поща. - Регистрации за осигурен транспорт, направени вечерта преди събитието, няма да бъдат потвърждавани! В този случай по-добре се обадете по телефона да се информирате за налични свободни места. - Молим, ако сте се записали, но сте възпрепятствани да дойдете, да ни информирате 1 ден предварително! - Как да стигнете с кола: Бургас - магистралата за София - Разклон за Ямбол и Петолъчката - с. Веселиново - с. Могила - с. Чарган - Бакаджика - Манастира. Очакваме ви!

Екипировка

- Удобни туристически обувки; - Дрехи за преобличане; - Храна и 1,5 л. вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв. и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие! Такса не се заплаща и при закупен месечен абонамент за всички еднодневни походи на Зелена Странджа (40 лв.) За осигурен транспорт се доплаща по 20 лв. на човек.
.