нощувки: 0преход: 2 часатакса: вижте в описанието

ЗДРАВЕЙ ЛЯТО! Поход, залез и огнено шоу на нос Форос.


Природа, залези, огнено шоу
Дати
25.06.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 19.00 часа и в 19.30 часа от плажа на кв. Крайморие


Да изпратим заедно Слънцето в един от най-дългите дни от годината и да посрещнем така жадуваното лято! Елате с нас на поход до нос Форос, за да наблюдаваме най-късния залез на Слънцето през годината. По данни на астрономическата обсерватория на Софийския Университет “Свети Климент Охридски” на 25 юни в Бургас Слънцето трябва да зелезе в 20:53 часа - най-късно от всички останали дни през годината. Веднага след неповторимия спектакъл около залеза, който ще ни предложи Майката природа, ще станем свидетели и на друго красиво зрелище - огнено шоу с мечове и факли. Нос Форос е разположен между град Бургас и квартал Крайморие. По права линия разстоянието от фара на бургаското пристанище до носа е по-малко от 1 км. Някога тук е имало важна стратегическа крепост, охранявала плавателния път към Мандренското езеро. Непосредствено до носа се намира малък, закътан залив със северно изложение, от който се разкрива разкошна панорама към град Бургас. До залива на нос Форос ще стигнем пеш от плажа на Крайморие. Разстоянието е 2 км в едната посока, върви се по широк полски път, като на връщане ще се движим по тъмно. Носете си връхна дреха, челник (фенер), вода и нещо за хапване. Сборен пункт: Плажа на кв. Крайморие, 19:30 часа. ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 10 лв. - ВЪЗРАСТНИ БЕЗПЛАТНО - ЗА ДЕЦА ДО 18 Г. За желаещите да ползват осигурен транспорт!!! Сборен пункт: 19.00 часа на паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас Такса за осигурен транспорт: 5 лв. на човек. Записването става чрез формата за регистрация към събитието в сайта.

Екипировка

- Удобни обувки или маратонки. - Вода, поне 1 л. - Връхна дреха. - Челник или фенер. - Храна и други напитки. - Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата е 10 лв. само за участници над 18 г. и включва обща организация, услуги на лицензиран планински водач и наблюдение на огнено шоу. Такса за осигурен транспорт от Бургас до Крайморие и обратно - 5 лв. на човек.
Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към ЗДРАВЕЙ ЛЯТО! Поход, залез и огнено шоу на нос Форос.
Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

ЕЛА В СТРАНДЖА, ОСТАВИ Я ЧИСТА!

"ЕЛА В СТРАНДЖА, ОСТАВИ Я ЧИСТА!" - ФОТОКОНКУРС със страхотни награди от Зелена Странджа В разгара на...повече

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи