нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

Село Победа - БАКАДЖИЦИТЕ


Природа, Здраве
Дати
11.04.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа и в 10.30 часа от центъра на село Победа


Нов маршрут по южните склонове на Бакаджиците с още повече панорамни гледки и обща дължина 10 км. Началото на маршрута е от центъра на село Победа, намиращо се от южната страна на Бакаджишките възвишения край град Ямбол. /До там се пътува с кола през град Средец/ По полегата пътека ще изкачим основното било на Бакаджиците (+ 200 м денивелация), от където се разкриват красиви панорамни гледки във всички посоки. Движейки се по билото ще преминем през комплекс Ямболен, бившата резиденция, манастир "Св. Спас" с храм "Александър Невски" и изкуствената пещера "Изворът на Самарянката", ще изкачим връх Свети Спас /497 м н. в./ с паметникът на Българо-съветската дружба и накрая ще се спуснем на юг към село Победа по панорамно скалисто било. Програма, 11.04.2021 г. /неделя/: 8:30 часа - Потегляме от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас към село Победа; 10.30 ч. - Начало на пешеходния преход от центъра на селото; 12.30 ч. - Почивка, обяд и панорамни гледки от билото на Бакаджиците; 14.00 - Разглеждане на манастира; 15.30 - Панорамни гледки от връх Свети Спас; 17.30 - Отпътуване за Бургас; Водач на похода: Владимир Димитров - вписан в регистъра на планинските водачи под номер В-00275. Заявете своето участие за похода като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com и посочите дали ще пътувате с личен или с осигурен транспорт. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф за 10 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол!

Екипировка

Удобни туристически обувки или маратонки, дрехи според сезона + дрехи за преобличане, лека раница с храна за обяд и 1,5 л вода, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса! За осигурен транспорт се доплащат по още 10 лв. Всеки четвърти поход на един участник в рамките на два месеца е без такса! Месечния абонамент за участие във всички еднодневни походи на Зелена Странджа е 30 лв!
Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Село Победа - БАКАДЖИЦИТЕ
Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

ЕЛА В СТРАНДЖА, ОСТАВИ Я ЧИСТА!

"ЕЛА В СТРАНДЖА, ОСТАВИ Я ЧИСТА!" - ФОТОКОНКУРС със страхотни награди от Зелена Странджа В разгара на...повече

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи