нощувки: 0преход: 5 часатакса: вижте в описанието

Долмени и крепости между Долно и Горно Ябълково


Природа, долмени, крепости
Дати
21.02.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа и в 10.00 часа от село Долно Ябълково


Нов кръгов маршрут между селата Долно и Горно Ябълково, в близост до границата с Турция. Районът е изключително живописен, с редуващи се дъбови и борови гори, както и открити пространства. По време на обиколката ще минем покрай три тракийски долмена и една крепост. Ще видим и много военни окопи и бункери от Втората световна война. Общото разстояние, което ще извървим, е 15 км. Програма, 21 февруари /неделя/: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10.00 – Начало на похода от центъра на село Долно Ябълково. Отпътуване за Бургас около 16.30 часа. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. ВАЖНО!!! - За да Ви осигурим транспорт от Бургас, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сте си направили регистрация в нашия сайт и тя да Ви е потвърдена по електронна поща. - Регистрации за осигурен транспорт, направени вечерта преди събитието, няма да бъдат потвърждавани! В този случай по-добре се обадете по телефона да се информирате за налични свободни места. - Молим, ако сте се записали, но сте възпрепятствани да дойдете, да ни информирате 1 ден предварително!

Екипировка

- Удобни туристически обувки; - Храна и вода за през деня (чешма по маршрута има само в село Горно Ябълково); - Дъждобран; - Шапка и ръкавици; - Фотоапарат и повече добро настроение.

Цена

Таксата е 10 лв., която включва лицензиран планински водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Такса не се заплаща и при валиден месечен абонамент за събития на Зелена Странджа (30 лв.) или четвърти пореден поход за период от два месеца на един участник. За осигурен транспорт се доплащат 10 лв. на човек.Фотогалерия към Долмени и крепости между Долно и Горно Ябълково
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

ИСТОРИЯТА НА КОЧ 7-114 ОТ СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО

На входа на ямболското село Веселиново се намира единствената скулптура в цял ръст на коч в България....повече

МОЯТА ЕСЕННА ГОРА СЪС ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА - КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

В края на най-пъстрия сезон от годината "Зелена Странджа" обявява конкурс за детски рисунки на тема...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи