Tелефон: 0888 830 066

Село Звездец - местност Ковач и река Велека

Природа, река Велека

Дати: 05.12.2021
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Автогара Запад в Бургас от страната на Топливо в 09.00 часа и в 10.30 часа от село Звездец
Преход: 3 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Село Звездец - местност Ковач и река Велека
Кръгов маршрут от село Звездец до местност Ковач и река Велека с обща дължина 10 км. От село Звездец по горска пътека ще се отправим към местност Ковач на река Велека, където някога наистина е имало ковачница за подковаване на коне. Тук реката прави големи обратни завои и се разлива при проливни дъждове. След това ще се изкачим по панорамно било към защитена местност "Кривинизово" и ще се радваме на красиви гледки към долината на реката, хубава дъбова гора с вековни дървета. Тук се срещат и редки птици, които гнездят по стръмните скалисти склонове. На връщане към село Звездец ще излезем на асфалтирания път за Историческа местност "Петрова нива", откъдето преминава маркираното трасе на Тур Странджа. Маршрутът е лек и приятен. Подходящ е и за деца! Сборен пункт - центъра на село Звездец, до спирката, в 10.30 часа. Програма, 05.12.2021 г. /неделя/: 09.00 – Тръгване от Автогара Запад в Бургас от страната на строителния склад Топливо. 10.30 – Начало на похода от центъра на село Звездец. 13.00 – Почивка и обяд край река Велека. 16.00 - Отпътуване за Бургас. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Очакваме ви! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- В деня на похода можете да си купите тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., спортен бъф за глава на стойност 10 лв. или пътеводител за 12 лв. и по този начин да подпомогнете развитието на новия 180-километров маршрут през цяла Странджа от Елхово до Ахтопол, който ще осигури възможност на повече туристи да посетят сами Странджа, както и поминък за местните хора! _________________________________________________________________________________________________________ СПЕЦИАЛНО КОЛЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ! ВЗЕМЕТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ "ТУР СТРАНДЖА" (ТЕНИСКА+ПЪТЕВОДИТЕЛ+БЪФ) САМО ЗА 30 лв. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Екипировка

- Високи туристически обувки; - Щеки - по желание; - Храна и вода за през деня; - Дъждобран; - Шапка и ръкавици; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата е 10 лв. и включва услуги на лицензиран планински водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! За осигурен транспорт се доплащат по още 10 лв. на човек! Местата са ограничени!
.