Tелефон: 0888 830 066

Екопътека Ванча:Село Присад - Мандренско езеро

Природа, Птици, Езера

Дати: 28.11.2021
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Автогара Запад в Бургас от страната на Топливо в 9:00 часа и в 10.00 ч. от центъра на село Присад
Преход: 2 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Екопътека Ванча:Село Присад - Мандренско езеро
Приятна неделна разходка по новия маршрут от село Присад, разчистен и маркиран през пролетта на 2021 г. от сдружение "Зелена Странджа". Разстоянието в една посока е 3 - 4 км. Върви се по черен път през поле и хубава гора. Крайната точка е брега на Мандренското езеро, където могат да се видят много водолюбиви птици - корморани, чапли, лебеди, патици и други. МАРШРУТЪТ Е МНОГО ПОДХОДЯЩ И ЗА ДЕЦА! АКО ИМА ЖЪЛЪДИ,ЩЕ СЪБИРАМЕ ЗА ПРЕДСТОЯЩА ЗАЛЕСИТЕЛНА АКЦИЯ - НОСЕТЕ СИ ОТНОВО ТОРБИ! Програма, 28.11.2021 г. /неделя/: 09.00 – Тръгване от автогара Запад в Бургас от страната на склад Топливо. 10.00 – Начало на пешеходния преход от центъра на село Присад; 12.00 – Почивка и обяд на брега на Мандренското езеро, гледки към Бургас, наблюдение на птици - носете си бинокли и фотоапарати; Отпътуване за Бургас около 15.30 часа. За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да попълните регистрационната форма под информацията за събитието в сайта. Ще получите потвърждение на посочената от Вас електронна поща.

Екипировка

- Удобни туристически обувки. - Малка раница с храна и вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв.и включва услуги на професионален планински водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! За ползване на осигурен транспорт се доплащат 10 лв. на човек (вкл. и от децата); По време на всеки поход един участник печели награда от томбола.
.