нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

Село Димчево - Устие на река Изворска


Природа, Мандренско езеро
Дати
26.09.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 09.00 часа и в 10.00 часа от центъра на село Димчево


Кръгов маршрут от село Димчево до защитена местност "Устие на Изворска река" с обща дължина от 9 км. Маршрутът започва от центъра на селото и се отправя на юг през открито поле по полски път. След 2 км навлиза в дъбова гора и по границата на защитената местност се спуска до обработваеми ниви покрай коритото на река Изворска. От там поема наляво през обрасъл горски път, без да пресича нивите и река Изворска, покрай заливни площи и блата. Преди маршрутът да пресече асфалтовия път от страната на Мандренското езеро има леко изкачване по открита панорамна поляна. След това покрай брега на езерото и през обработваеми ниви се навлиза в село Димчево от североизток. Приятна разходка в есенната гора, обширни полета, прелитащи птици от редки видове и много панорамни гледки към езерото и Бургас. Маршрутът е подходящ за деца. Програма, 26.09.2021 г. /неделя/: 9:00 - Тръгваме от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10:00 - Сборен пункт на центъра на село Димчево и начало на похода; Село Димчево е на брега на Мандренското езеро, следващото след село Твърдица. Отпътуване обратно за Бургас - около 16.00 часа. Очакваме Ви! Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Ако до 24 часа от регистрацията си не получите съобщение, може да се обадите на тел. 0888830066 за повече информация. ________________________________________________________________________________________________________ Запознайте се с нашите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ПОХОД --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., спортен бъф (кърпа/маска) за 10 лв. и помогнете по този начин за развитието на новия маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол! Сега вече има и пътеводители на Тур Странджа на цена от 12 лв..

Екипировка

Удобни туристически обувки, лека раница с храна за обяд и 1,5 л. вода, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Организационна такса - 10 лв., която включва услуги на лицензиран планински водач (№ В-00275 в НТР) и сувенир за спомен; Такса за осигурен транспорт - 10 лв. Децата до 18 г. с придружител заплащат само такса за транспорт (ако ползват такъв)! Месечния абонамент за всички еднодневни походи на Зелена Странджа е 40 лв!

Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Село Димчево - Устие на река Изворска
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

ИСТОРИЯТА НА КОЧ 7-114 ОТ СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО

На входа на ямболското село Веселиново се намира единствената скулптура в цял ръст на коч в България....повече

МОЯТА ЕСЕННА ГОРА СЪС ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА - КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

В края на най-пъстрия сезон от годината "Зелена Странджа" обявява конкурс за детски рисунки на тема...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи