нощувки: 2преход: 6-7 часа на дентакса: вижте в описанието

ТУР СТРАНДЖА пеша - I етап


Природа, Пътешествия
Дати
14.04.2020

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 07.00 часа


ПОХОДЪТ СЕ ОТМЕНЯ ЗАРАДИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!!! ОЧАКВАЙТЕ ОБЯВЯВАНЕ НА НОВИ ДАТИ! През тази година "Зелена Странджа" ще организира поетапно преминаване пеша на най-дългия маршрут в Странджа от гр. Елхово до гр. Ахтопол - "Тур Странджа", с обща дължина 180 км. Повече за идеята на Тур Странджа научете от сайта на маршрута Първия етап започва от гр. Елхово и преминава през селата Маломирово, Лалково, Ситово, Шарково, Воден, Горска Поляна, Момина Църква и завършва в село Факия. Разстоянието е 66 км и ще бъде преминато за 3 дни с две нощувки в къщи за гости в селата Лалково и Воден. Тръгваме на 14 април, вторник. Групите за всички етапи ще бъдат в рамките от 6 до 8 човека. При изявен интерес ще бъдат организирани повече групи на различни дати. Програма, 14 - 16 април 2020 г.: Вторник, 14 април 7.00 - Събиране на групата на паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас и отпътуване за гр. Елхово; 9.00 - Начало на I-вия етап от Тур Странджа от кея на река Тунджа в градския парк на Елхово; - Почивка за обяд в село Маломирово; - Настаняване в къща за гости в село Лалково; През този ден ще изминем 25 км, от които 9 по черен път и 16 км по асфалт. Сряда, 15 април 8.30 - Начало на прехода към село Ситово; - Почивка за обяд в село Шарково; - Разглеждане на останките от Парорийския манастир и Месомелската пещера; - Настаняване в къща за гости в село Воден. През този ден ще изминем 19 км, от които 5 по черен път плюс отклонение от още 4 км до останките от Парорийския манастир. Четвъртък, 16 април 8.30 - Начало на прехода към село Горска Поляна; - Почивка за обяд в село Момина Църква; - Отпътуване за Бургас от село Факия. През този ден ще изминем 22 км, от които 7 по черен път и 15 км по асфалт. Записването става чрез попълване на формата към събитието в сайта. Ще получите потвърждение на електронната си поща и ще се свържем с Вас по телефона за уточняване на детайлите по организацията на пътуването. След запълване на групата (до 8 човека), записването ще бъде прекратено!

Екипировка

• удобни туристически обувки; • резервен чифт обувки или маратонки; • ветроупорно яке с качулка; • резервни дрехи; • малка раница за преходите; • по-голяма раница или сак за основния багаж; • фенерче или челник; • суха храна; • съд за вода; • лични принадлежности; • лична аптечка с основни медикаменти; • щеки - по желание;

Цена

Такса за 1 човек - 120 лв., която включва: - Услуги на лицензиран планински водач; - Транспорт от Бургас и обратно; - Транспорт на основния багаж до местата за нощувка; - Планинска застраховка; - Обща организация; Допълнителни разходи: - 2 нощувки в къщи за гости (по 15 - 25 лв. на вечер); - Храна - може да се носи или да се купува от магазините в някои от селата. В къщите за гости има оборудвани кухни и всички удобства за готвене. Половината или цялата такса се заплаща предварително до 6 април, а останалата част - в деня на отпътуване! Плащането става лично на водача - Владимир Димитров или по банковата сметка на сдружение "Зелена Странджа" - BG78RZBB91551002812216.

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.


Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към ТУР СТРАНДЖА пеша - I етап
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи