Tелефон: 0888 830 066

Поход в гората край езерото

Природа, Защитени територии, Наблюдение на птици

Дати: 27.10.2019
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 09.00 часа
Преход: 4 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Поход в гората край езерото
В денят за избор, преди или след като упражните правото си на глас, изберете отново движението сред природата. Ще посетим Защитена местност "Устие на река Изворска" - любимо място за много водоплаващи и хищни птици. В непосредствена близост до Бургас, на брега на Мандренското езеро, горите около защитената местност са неочаквано диви. Ще извървим 8 км по кръгов маршрут от двете страни на река Изворска по горски пътища, с откриващи се панорамни гледки към блатото, езерото, града и още нещо ... Програма - 27 октомври /неделя/: 9.00 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 9.30 – Събиране на широкото място преди моста по пътя за село Димчево до беседката край езерото и начало на пешеходния преход; Връщане обратно при колите и край на похода - около 15.00 часа. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол!

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна и вода за през деня - по маршрута няма чешми; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Добро настроение.

Цена

Таксата е 10 лв., която включва лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Такса не се заплаща и при валиден месечен абонамент за събития на Зелена Странджа (20 лв.) или четвърти пореден поход за период от два месеца на един участник. За осигурен транспорт се доплащат 5 лв. на човек.

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност
.