нощувки: 0преход: 3 часатакса: вижте в описанието

Могилен некропол Пропада и маршрутът на прилепите край Малко Търново


История, Природа
Дати
13.11.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - Автогара Запад в Бургас от страната на Топливо в 8:30 часа и в 10.30 ч. от бензиностанция Вая-7 на входа на гр. Малко Търново


Разходка до едно от най-тайнствените места на Странджа планина. + Посещение на тракийския могилен некропол в местността "Пропада" с най-много на брой тракийски гробници на едно място, включително два тракийски долмена и една римска гробница. + Преминаване по изградения от ДПП "Странджа" екомаршрут за прилепите с много информационни табели и образователни игри, както и поставени от Боян Петров къщички за мониторинг на популацията от прилепи в района. Програма, 13 ноември 2021 г./събота/: 08.30 – Тръгване от АВТОГАРА ЗАПАД в гр. Бургас - спирката от страната на строителния склад ТОПЛИВО!!!; 10.30 – Събиране на бензиностанцията на входа на Малко Търново - "Вая 7" и начало на пешеходния преход към местността "Пропада", Разглеждане на гробниците, Преминаване по маршрута на прилепите; 16.00 - отпътуване за Бургас. Общ преход пеша - 8 км. Разстояние Бургас - Малко Търново - 80 км. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Ако до 24 часа от регистрацията си не получите съобщение, може да се обадите на тел. 0888830066 за повече информация. ________________________________________________________________________________________________________ Запознайте се и с нашите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ПОХОД --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Преди или след похода може да си купите: - спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. - спортен бъф (кърпа/маска) "Тур Странджа" за 10 лв. - пътеводител на Тур Странджа за 12 лв. като по този начинще помогнете за развитието на новия маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол!

Екипировка

Удобни туристически обувки, дрехи според сезона и времето, лека раница с храна за обяд и вода, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата е 10 лв. и включва услуги на лицензиран планински водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Ако нямате транспорт, отбележете в полето за регистрация, че ще участвате в събитието с "осигурен транспорт". Таксата за транспорт е 10 лв. на човек (вкл. и за деца)! За пътуване с осигурен транспорт се изисква зелен сертификат!
Файлове за изтегляне:

- Декларация за освобождаване от отговорностЩе пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Могилен некропол Пропада и маршрутът на прилепите край Малко Търново
Пропада и Бункера, 29.01.2017/албум на Зелена Странджа

Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

ИСТОРИЯТА НА КОЧ 7-114 ОТ СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО

На входа на ямболското село Веселиново се намира единствената скулптура в цял ръст на коч в България....повече

МОЯТА ЕСЕННА ГОРА СЪС ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА - КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

В края на най-пъстрия сезон от годината "Зелена Странджа" обявява конкурс за детски рисунки на тема...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи