Tелефон: 0888 830 066

Да почистим плажовете на Странджа

Чиста околна среда

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа, Кметство Ахтопол, ДПП Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 8.00 ч.
Преход: 5 часа
Трудност: ниска
Да почистим плажовете на Странджа
В Денят на Земята, веднага след състезанието по бягане, ще почистим отново малките труднодостъпни плажове на юг от град Ахтопол до устието на река Велека. По тези места морето изхвърля на брега много от плуващите във водата отпадъци. Ако не се чистят периодично, гледката никак не е приятна. На юг от Ахтопол започва маркиран гео маршрут, който предлага на туристите впечатляващи гледки и уникални скални образувания, формирани в резултат на някогашната вулканична дейност. Елате и се включете, заедно ще направим тези кътчета още по-красиви! Странджа винаги ни дава много, нека и ние й дадем малко от свободното си време и енергия! Подробна програма, 22 април 2018 г. /неделя, Ден на Земята/: 8.00 - Тръгване от паркинга на магазин Била до Трапезица в Бургас; 10.00 - Състезание по бягане до устието на река Велека; От 9.30 до 11.30 ще бъде отворен посетителският център на дирекцията на природен парк "Странджа", където ще научите интересни неща за най-голямата защитена територия в България. За децата ще организираме спортни игри - стрелба с лък и ходене по въже. 12.00 - Начало на акцията за почистване на труднодостъпни плажове от Ахтопол до река Велека. Ще се движим пеша общо 11 км по маркиран геомаршрут по скалистия морски бряг. Събраните в чували отпадъци ще бъдат извозени от Кметство Ахтопол до сметището. Чували и ръкавици ще бъдат осигурени; 17.00 - Отпътуване за Бургас.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна и поне 1,5 л. вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Такса за участие НЯМА! Заявете място за осигурен транспорт от Бургас и обратно като попълните регистрационната форма под информацията за събитието! За осигурен транспорт се плащат 10 лв. на човек.
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/, пътеводител на Тур Странджа или ваучер за участие в поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.
.