Tелефон: 0888 830 066

Пътят на ясния месец - от Бръшлян до Стоилово

Природа, Защитени територии

Дати: 14.12.2019
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 8.30 ч.
Преход: 4
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Пътят на ясния месец - от Бръшлян до Стоилово
Приятна 10 километрова разходка в Странджа по "Пътя на ясния месец" от село Бръшлян до село Стоилово. Маршрутът е еднопосочен, ще тръгнем от центъра на село Бръшлян и ще стигнем до село Стоилово. Ще минем покрай параклисите "Св. Панталеймон" и "Св. Св Константин и Елена", а накрая ще спрем и на красивия водопад Докузак. Личните автомобили ще останат паркирани в село Бръшлян, а след похода водачите им ще бъдат извозени, за да си ги вземат. Програма: 8:30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10.00 - Събиране в центъра на село Бръшлян, разглеждане на Килийното училище и църквата; 11.00 - Начало на пешеходния преход към село Стоилово по маршрута "Пътят на ясния месец"; След прехода водачите на автомобили ще бъдат извозени до село Бръшлян да си вземат колите! В края на деня ще спрем да разгледаме водопада "Докузак" и ще се приберем обратно в Бургас. За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да се регистрирате за участие през сайта www.zelenastrandja.com. Ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща.

Екипировка

Удобни туристически обувки, лека раница с храна за обяд и вода поне 1 л. на човек, шапки, ръкавици, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв. само за навършилите 18 г. За осигурен транспорт се доплащат по 10 лв. на човек. Може да се абонирате за участие за всички събития на Зелена Странджа в рамките на един месец срещу такса от 20 лв.! Всеки четвърти поход на един участник за период от ДВА МЕСЕЦА е без организационна такса! Всеки участник получава сувенир за спомен от събитието.

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност
.