Tелефон: 0888 830 066

От Петрова нива до Стоилово през река Велека

Туризъм, История, Поддръжка на туристически пътеки

Дати: 28.10.2017
Организатор: ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад, 8.30 часа
Преход: 4 часа
Трудност: средна Такса за участие: вижте в описанието
От Петрова нива до Стоилово през река Велека
Поход от Историческа местност "Петрова нива" до село Стоилово с газене на река Велека, при това два пъти. Кръгов маршрут с обща дължина 12 км. Беседа за Илинденско-Преображенското въстание от 1903 г., посещение на Историческия музей на Петрова нива - един от Стоте национални обекта. Освен приятното, ще свършим и НЕЩО ПОЛЕЗНО!!! Почистване на пътеката към Тракийския лагер от храсти и клони - който има подходящи инструменти (лозарски ножици, ножици за храсти, малки брадвички и др.) и работни ръкавици, да си носи! Програма, 28 октомври /събота/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас; 10.00 - Беседа и разглеждане на Историческия музей в м. "Петрова нива" (има входна такса за възрастните!); 11.00 - Начало на прехода към м. "Тракийски лагер", почистване на пътеката от избуяла растителност; 12.30 - Почивка и обяд на параклис "Рождество Богородично" в м. "Тракийски лагер"; 13.00 - Газене на река Велека към село Стоилово; 15.00 - Почивка край село Стоилово; 16.30 - Второ пресичане на река Велека; 17.00 - Край на прехода в м. "Петрова нива" и отпътуване за Бургас; 18.30 - Пристигане в Бургас. *При високо ниво на водите на река Велека, маршрутът няма пресича коритото й и няма да достигне до село Стоилово!

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Вода (0,5 л. на човек) и храна за през деня; - Дъждобран; - Градинарски ръкавици; - Градинарски ножици; - Фотоапарат и добро настроение.

Цена

- Организационна такса за възрастни и деца без придружител - 10 лв.; - Транспорт от Бургас и обратно - 10 лв. на човек За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да се регистрирате за участие през сайта най-късно 2 дни преди датата на провеждане. Може да се абонирате за участие за всички събития на Зелена Странджа в рамките на един месец срещу такса от 20 лв.! Всеки четвърти поход на един участник за период от ДВА МЕСЕЦА е без такса! Повече информация на тел. 0888830066

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност
.