Добро за хората от най-малките села в Странджа

Сдружение "Зелена Странджа" е с одобрен проект от първия кръг на Фонд „Обединени срещу COVID-19“. В процес сме на подписване на договор и започваме изпълнението на дейностите, които са насочени към 889 жители на най-малките села в Странджа планина от общините Царево, Малко Търново и Средец с под 100 души население по данни на НСИ за 2019 г.

След въвеждане на извънредните мерки в страната, възрастните хора от отдалечените странджански села изпаднаха в още по-голяма изолация. И без това редкия обществен транспорт сега съвсем липсва, а поради ограничителните мерки по-младите роднини от града трудно могат да достигнат до своите родители на село, за да им доставят основни продукти и медикаменти.

През месец май ще осигурим на тези 889 човека хранителни продукти (боб и леща), медицински консумативи (дезинфектант) и лични предпазни средства (маска от плат за лице за многократна употреба, българско производство, с дизайн и карта на туристически маршрут "Тур Странджа") на обща стойност 9779 лв.

На територията на община Царево въпросните села с под 100 жители са 6 - Българи, Велика, Изгрев, Кондолово, Резово, Фазаново, в община Малко Търново са 10 - Близнак, Бръшлян, Бяла вода, Визица, Евренозово, Заберново, Калово, Младежко, Сливарово, Стоилово и в община Средец са 9 - Белеврен, Богданово, Варовник, Голямо Буково, Горно Ябълково, Граничар, Долно Ябълково, Кирово, Тракийци.

Очаквайте подробности за изпълнението на проекта!

календар на походите в Странджа
Тур Странджа

Последни новини

КОД: БЕЗ ОРЪЖИЕ В ГОРАТА

"Зелена Странджа" отправя извънредно, нестандартно предложение към действащи ловци: Поне в един от...повече

Жест към хората от малките села в Странджа

Приключи доставянето на продуктите, закупени по проект на сдружение "Зелена Странджа" със средства...повече

Скоростно по Тур Странджа с Владимир Димитров

От "Зелена Странджа" искаме да ви напомним, че не е нужно да ходите в далечни страни, за да намерите своя...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи