Залесявания, доброволчество, благотворителност и нови маршрути през пролетта

По случай настъпващата пролет от Сдружение "Зелена Странджа" сме ви подготвили нови инициативи в името на опазването на околната среда, опознаването и съхраняването на Странджа и природата като цяло и активния начин на живот чрез движение на открито, движение сред природата.

Предстоят ни поредица от събития, съчетаващи полезното с приятното. През следващите седмици по време на нашите походи ще проведем поне три залесителни акции, за да има повече гори в България, за да е по-зелено и чисто там, където ходим да си почиваме и да се разхождаме.

Първата залесителна акция ще бъде на връх Мара Лишанка над село Веселие на 26 март. В деня на изборите - ти избираш дали да направиш нещо наистина добро!

Ще има и много нови пешеходни и вело маршрути - в Странджа и не само там. Движението сред природата продължава да бъде основен акцент в дейността на Зелена Странджа. И за да бъдем полезни както на самите нас, така и за околните, ще се опитваме да съчетаваме това движение и с други дейности, като почистване и маркиране на маршрути, ремонт на туристическа инфраструктура и др.

Очаквайте и нови предизвикателства за духа и тялото, както и атракции, съпътстващи обичайните ни походи през следващите месеци.

Не забравяйте, че всичко което правим в Зелена Странджа, е за ваше добро, за доброто на природата, на Странджа и на нашите деца.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Природен парк СТРАНДЖА стана на 23 години

Най-голямата защитена територия в България - Природен парк "Странджа" стана на 23 години. Паркът е обявен...повече

112 състезатели се надпреварваха в Полумаратон АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2018 (СНИМКИ и РЕЗУЛТАТИ)

За трета поредна година се проведе спортния празник Полумаратон "Атанасовско езеро" в Бургас. На 21 януари...повече

Новогодишни приказки за ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Честита Нова година на всички! И понеже обикновено по това време на годината се правят равносметки,...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи